Negativa personer på arbetsplatsen

Teambuilding - Negativa arbetskamerater

Jag tror vi alla någon gång har jobbat med ett så kallat "lik". En person som svarar med ett surt "mhm" eller ett tyst ja eller nej. Ofta kan det vara äldre männ som anser sig ha större status på kontoret bara för att de har jobbat där längre. De närmar sig pensionen, är riktigt yrkeströtta och irriterar sig desutom på allt som rör sig
En sådan vill man ju naturligtvis inte sammarbeta med, hur ska man kunna diskutera fram strategier framtisplaner eller allmänt prata om företaget om det finns folk som verkligen inte ens lyssnar!

Just "gammla gubbar" kanske man inte kan vända med team building övningar, men många andra kan vändas till den positiva sidan! Man förlorar verkligen ingenting på att vara en person med positiv utstrålning. Det är dock viktigt att inse att inte alla kan vara glada varje dag, men överlag mår man bättre av att gå in med en positiv inställning.

Jag ska berätta om ett exempel. Jag antar att många av er har provat på Friskis och Svettis gympa. Detta kan anses som en sort teambuilding övning om man kör det med företaget. Till saken, de som leder passen på Friskis och Svettis gör det alltid frivilligt utan att få betalt! Förstå vilket glädje de känner. Annars skulle de aldrig hålla på. Det häftiga är att glädjen sprider sig till alla andra på passet! Tänk på det och var lika glad på din arbetsplats. Jag lovar folk kommer ryckas med!

/Lennart

                                                     Teambuilding - positiv

DreamHost sale

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0