Övning 1


Teambuilding Övning

En av de allra vanligaste orsakerna till att en arbetsplats är splittrad är dåligt förtroende. Litar man inte på någon öppnar man inte heller sin privata bubbla. Genom att ha kul tillsammans börjar man sakta öppna sig för andra. Människan har sedan urminnes tider alltid varit misstänksam mot "okända personer". Genom teambuilding kan man öppna ögonen på de anställda och visa att det faktiskt finns potentiella "kompisar" på arbetsplatsen.

Med hjälp av ett fåtal övningar kan man enkelt snabba på "lära känna" perioden på en arbetsplats.

Övning 1 - Falla med Förtroende 

Välj ut någon som börjar, denne ställer sig en bit bort med ryggen mot resten av gruppen. Personen ska sedan släppa sig själv bakåt. Där ska sedan resten av gruppen finnas för att fånga upp del fallande personen. Låt ALLA prova på! Det här kan verka som en meningslös övning, men den ger en otrlogit stark undermedveten kännsla av att arbetskameraterna finns till hjälp. Övningen är desutom extra bra för de som är "outsiders" på arbetsplatsen. De får helt enkelt komma med i gänget och känner att de andra uppskattar personen och tycker det är kul att denne är med.

Fysisk konntakt! Hur ofta har man under arbetstid fysisk konntakt med sina arbetskamerater? inte ofta. Genom några enkla fysiska sammarbetsövningar ökar man välbehagskännslan otroligt mycket bland personalen.

Fler övningar kommer! Jag provar helst alla övningar själv för att kunna välja ut de bästa.

Kom ihåg         teambuilding ger - positiv känsla - gladare personal - mera framgång teambuilding exercises

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0