Teambuilding Övningar


Hejsan nu ska jag göra en lång lista med teambuilding övningar så ni slippar titta igenom hela bloggen efter övningar. Has så kul och hoppas ni får användning för dom! :)

Teambuilding övning 1 - Skapa en flygande drake

Här skall gruppen inom en viss tid bygga en så bra drake som möjligt med valfria material. Dela gärna upp gruppen i flera lag där laget med bäst drake vinner. Bäst drake övgörs i hur bra den flyger. Man kan också införa ettt snygghetspris tillsnyggaste drake.

Teambuilding övning 2 - Friskis och Svettis

Stick med din grupp till ett krävande FoS pass där ni tillsammans får slits hårt. Är riktigt bra med motion för alla anställda och skapar desutom en bra lagkänsla!

Teambuilding övning 3 - Lagbalans på stock

Här väljer du som ledare ut ett nedfallet träd. På trädet skall alla deltagare ställa upp sig i valfri ordning. Efter att alla står huller om buller säger du till dem att de ska ställa sig i någon speciell ordning. Det kan tillexempel vara ordnat efter födelsedagsdatum, skostorlek, längd, ålder osv.

Teambuilding övning 4 - Barnlekar

Ta din personal tillbaka till barnslighetstiden och kör några gammla klassiska barnlekar. Några exempel är underhöken springa kom, kus/kull, körragömma, namnleken, kedjekus, vinken, burken m.fl.

Teambuilding övning 5 - Betalda Aktiviteter

Det här är aktiviteter som du inte gör på kontoret eller vid företaget. Några klassiker är paintball, lazergame, gocart, golf, hyra kanoter, skidresa. Det går att göra listan lång...

Teambuilding övning 6 - Säckhoppning

Den här övningen har jag redan beskrivit i tidigare inlägg, men den går ut på att göra upp olika lag av personalen och sedan köra säckhoppningsstaffet där snabbast lag vinner. Superkul att se alla anställda försöka ta sig fram i säckarna! :)

Teambuilding övning 7 - Spela in en CD-skiva

Denna övning har jag också redan beskrivit i ett tidigare inlägg, men den går ut på att hyra en studio och kanske in instruktör också. Sedan spelar man in en CD-skiva där alla anställda får sjunga in klassiska allsångslåtar! Är helt sjukt kul att lyssna på cd skivan senare.

Teambuilding övning 8 - Lagsport

Skapa ett korpen lag med alla anställda som vill vara med. Laget kan vara inom fotboll, innebandy, handboll eller egentligen vad som helst. Det bra är att du får dina anställda att umgås på fritiden vilket ökar teambuilding känslan. Eftersom att detta också görs under fysisk aktivitet är det ännu bättre. Det gör att vissa som normalt inte får glänsa på arbetsplatsen får göansa här istället!

Teambuilding övning 9 - Talangjakt

Kör en talang liknande tävling där varje anställd får chanse att visa någon dold talang de har! Detta är extremt kul då folk visar kunskaper och färdigheter som man verkligen inte visste att de har. Detta kan också på ett mycket bra sätt framhäva personer som i normala fall är lite mera i skymundan. Om ni vill kan ni låta alla anställda rösta på talangbidragen och sedan utse en vinnare! För det här tycker jag det skall finnas ett pris. Kanske ett presentkort på 1000kr någonstans :)

Teambuilding övning 10 - Företags VM

Här är aktiviteten ganska valfri, meningen med själva Företags VM konceptet är att utse en sport tillexempel fotboll. Om ni väljer fotboll kan ni sätta upp affischer om att ni kommer ha ett VM Eller företagsmästerskapn i fotboll. Gör några spelregler som tillexempel att man max får vara 6 i varje lag efter det så är det bara att börja planera turneringen! Bra pris bör finnas för vinnande lag!

Teambuilding övning 11 - En dag ledigt

Denna idé är sjukt rolig! Det går ut på att en anställd kan  vinna en dag ledigt där de ändå får sin lön betalad. Tävlingen går ut på att alla anställda ska skriva en så DÅLIG motivering som möjligt varför just dom ska få en dag ledigt. Den med sämst motivering vinner! Resultaten är alltid extremt skrattretande, kommer ihåg någon som skrev att han ville vara ledig för att han skulle kunna titta på ett speciellt TV program som han verkligen inte tyckte om ;)

Sådär det där var några av alla övningar jag har på lager, titta i menyn "senaste inlägg" för att hitta fler :) Sidan kommer med tiden också uppdateras med ännu fler övningar. Jag hoppas du hittade det du sökte /Lennart

Teambuilding övning 12 - Ballongstafett

Den här leken körde vi alltid på mina barnkalas! Det går ut på att dela upp en grupp i två lag. Sedan skapar man en startlinje där kagen får starta. 10m från startlinjen ställer man 2 stolar, en för varje lag. Sedan blåser man upp två ballonger. Nu ska första lagmedlem ställa sig beredd framför startlinjen med balongen mellan benen. När signalen går springe den första runt varje lag med balongen mellan benen runt stolen och tillbaka. Sedan byter man till lagmedlem nmr 2 och så fortsätter man tills ett lag har vunnit :) Barnsligt, men kul!

teambuilding teambuilding teambuilding teambuilding teambuilding teambuilding teambuilding teambuilding teambuilding teambuilding teambuilding teambuilding teambuilding teambuilding 

http://gulnet.se/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0