Teambuilding - En avgörande faktor för företagets framgång!

Tjena!

Någonsin tänk på hur det skulle vara att bara arbeta med riktiga tråkiga omotiverade slashasar som arbetskamerater? Ingen anställer såna, dock vet dessa slashasar hur man kommer runt intervjuer och prestations kontroller. Vi vet alla att man ger sitt allra yttersta på en anställningsintervju. Det är verkligen inte svårt att leka positiv ordbajsa osv ni förstår grejen.

Det svåra är sedan att upptäcka de omotiverade jävlarna som egentligen inte tillför någon nytta trotts att det kanske verkar så. De är ofta fruktansvärt bra på att vara vid rätt platts vid rätt tidpunkt vilket gör det svårt att ta dom på bar gärning. Desutom har de en förmåga att kunna snacka sig ur alla situationer.

Mitt tips är rätt svårt att uppnå. Det går ut på att du som chef måste ha kontroll på hela din arbetsplats. Många chefer tror sig ha det, men här snackar jag inte bara om kontroll, utan om fullständig mental och psykisk kontroll över varje anställd. Du ska kunna avläsa dom när de går genom kontoret. Kunna se på deras miner vad de tänker. Har du det kommer du tillslut enkelt kunna solla bort de oanvändbara personerna.

Svaret är nära konntakt! Du ska veta mycket mera om dina anställda än de vet om dig, utsätt dom för teambuilding övningar, aktiviteter, lekar m.m. Samtidigt som de genomför dom titta och se hur varje enskild person beter sig. Förutom att det ger en bättre gruppkänsla för alla anställda kommer du också lära dig känna igen ansiktsuttryck och beteenden som blir användbara. Tillslut kommer ingen anställd kunna fly undan dig! Du kommer ha järngrepp om arbetsplatsen, med en image utåt som motsvarar en normal chef.

Så kom ihåg, lär dig allt om dina anställda, men gör dom inte misstänksamma på dig. Utsätt dom för alla möjliga situationer med tex teambuilding övningar m.m. Se hur de reagerar och ha tillslut fullständig kontroll över din arbetsplats!

Här kommer några av mina tidigare övningar som du kan använda!

Teambuilding Övning 3 - Stocken

Teambuilding Övning 1 - Falla med förtroende

/Lennart  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0